19th Ave New York, NY 95822, USA

Hoe zit het nou met ZZP eerste 3 jaar geen belasting?

pexels-pixabay-209224

Je hoort vaak dat ZZP’ers de eerste 3 jaar geen belasting hoeven te betalen als ze het goed aanpakken. Dit klinkt je natuurlijk als beginnend ondernemer als muziek in de oren. Jij wilt ook wel weten hoe je dat kunt aanpakken. Daarvoor moet je dan wel slim en is het handig om de nodige hulp te krijgen. Zo kan je ook in de weinig winstgevende eerste jaren er al het nodige uit halen voor jezelf. Het is dan wel zaak om hier slim mee om te gaan. Neem daarom de volgende zaken eens door. 

Slim met belastingen omgaan

Hoe wil je de eerste 3 jaar belastingvrij verdiensten opbouwen? Dat kan je doen door slim met aftrekposten om te gaan. Je moet je winst namelijk onder een grens houden. Dat bedrag is wel per jaar anders. Het is dus zaak om dit wel eerst goed uitzoeken. Als ondernemer heb je met aftrekposten te maken die werknemers niet tegenkomen als ze in loondienst zijn. Daar kan je dan drie jaar lang van profiteren om een goede start te maken. Zo moet ondernemerschap door de overheid gestimuleerd worden. Daar kan je van profiteren.

De soorten aftrek

Er zijn verschillende vormen van aftrek mogelijk. Zo is er in de zelfstandigenaftrek. Wanneer je meer dan 1.225 uur aan het werk bent, dan kan je hiervan gebruik maken. Dit trek je af van je winst. Zodat je er geen belasting over betaalt. Ook startersaftrek gaat gelden wanneer je boven dit aantal uren komt en je korter dan 3 jaar bezig bent. Daarnaast is er ook nog de MKB winstvrijstelling. Die regeling geeft je korting. Daar gelden geen voorwaarden voor. Alle ondernemers kunnen op die manier 14 procent van de winst vrijstellen. Zo kom je er dus goed uit.

De eerste jaren doorkomen

Het is goed om te bekijken hoe alles in de eerste 3 jaar nu eigenlijk in zijn werk gaat. Ten eerste is het belangrijk om je winst onder een bepaald bedrag te houden. Alleen dan is het zo dat je de aftrekposten van waarde zijn voor jou. Wanneer je na aftrek boven het bedrag zit, moet je nog altijd gewoon betalen. Ook als je nog in je eerste 3 jaar zit als ZZP-ondernemer. Al is het ook weer niet helemaal het geval. Want wanneer je wat verder kijkt, dan kom je dus nog meer mogelijke aftrekposten tegen waar je wat aan kunt hebben.

Nog meer aftrekken

Je kunt nog meer aftrekken bij slim handelen. Zo is er de algemene heffingskorting en de arbeidskorting. Die kunnen precies goed uitpakken voor jou. Wanneer je dit dus optelt bij de andere aftrekposten, dan kan je weleens precies zonder betaling uitkomen. Dan is het nog niet klaar, want er bestaan maar liefst nog 6 andere aftrekposten die je kunt gebruiken indien nodig. Tel dit allemaal bij elkaar op en de kans dat je in je eerste drie jaren als zelfstandige gaat betalen is minimaal. Daar doe je het natuurlijk ook wel voor.

Related Posts

Leave a comment