19th Ave New York, NY 95822, USA

Wat is sale en lease back?

pexels-torsten-dettlaff-70912

De laatste tijd wordt er veel gesproken over sale en lease back. Leasen was altijd al een interessante optie. Nu kan je dit echter ook op een hele nieuwe manier aanpakken. Je kunt er namelijk je eigen auto voor inzetten. De auto die je dus eigenlijk gekocht had. Die verkoop je dan weer om deze vervolgens via een leaseconstructie toch weer in bezit te krijgen. Dit klinkt misschien wat ingewikkeld. Het kan echter een hele slimme zet zijn. Dat maakt het ook de moeite waard om eens te bekijken of het iets voor jou is.

Niet langer de eigenaar

Wat je vooral moet weten als het om sale en lease back gaat, is dat je niet langer de eigenaar van je auto bent. Die komt namelijk in handen van de leasemaatschappij. Wel kan je er gewoon in blijven rijden. Beter nog is dat je dus ook de kosten die je eerst had niet meer hebt. Je hebt alleen nog het bekende leasebedrag, zoals dat altijd het geval is als het om lease gaat. Dit maakt het dus ook wat gemakkelijker. Bedenk natuurlijk wel dat dit een zakelijke deal voor ondernemers is. Niet iedereen kan dit zomaar doen.

De aanpak van het plan

Het is goed om eens te zien hoe dit nu precies in zijn werk gaat. In de eerste plaats neem je contact op met de leasemaatschappij. Je gaat immers je auto aan hen verkopen. Daarbij kan je zelf een goede prijs afspreken. Dit is wel zo gemakkelijk, want dit geld kan je dan in het bedrijf steken. De auto gaat echter niet weg. Die lease je namelijk direct terug van de maatschappij waaraan je hem hebt verkocht. Daarvoor spreek je een goed maandbedrag af. Nu ben je als onderneming meer liquide. Daarnaast heb je meer grip op de autokosten.

Kijken naar de voordelen

Er zitten veel voordelen aan de methode van sale en lease back. Dat komt omdat je als ondernemer minder zorgen en meer vermogen hebt. Dat is alvast een goede zaak. Bovendien hoef je je auto er niet voor kwijt te raken. Je kunt dus ook gewoon op de vertrouwde manier blijven rondrijden. Dat zijn goede pluspunten. Bovendien ben je veel minder met je auto bezig. Dit is nu een zaak van de leasemaatschappij. Je houdt tijd en handen vrij voor ondernemen. Bovendien maakt diezelfde maatschappij het je ook lekker gemakkelijk. Dat is ook wel zo fijn.

Een goede maatschappij uitkiezen

Misschien werk je al jaren met een goede leasemaatschappij. Misschien is het nieuw voor je. In ieder geval is het belangrijk om met de juiste aanbieder aan de slag te gaan. Wanneer deze oplossingen biedt in de vorm van sale en lease back, dan kan je hier veel voordeel van hebben. Vooral als het om full operational lease gaat. Daarom is het ook zo aantrekkelijk om op zoek te gaan naar een goede partner om mee te werken. Kijk daarbij ook naar de vele diensten die geboden worden. Dit biedt jou een zakelijk voordeel.

Leave a comment