Besparen op je volgende barbecue doe je zo

hash70806c1e1a74ac7482cbfdcc41ec13c3filename3246

Heb je binnenkort een bbq voor vrienden en familie, of misschien wel een buurtbbq? Dan weet je wel dat een bbq best wat mag kosten. Toch zijn er een aantal dingen waar je rekening mee kan houden zodat de komende bbq beter te doen is voor de portemonnee. Maar hoe kan je nou eigenlijk besparen op een barbecue? Hieronder bespreken wij het allemaal. 

Probeer sommige voorbereidingen zelf te doen

Sommige vleesproducten voor op de bbq zijn al gekruid als je ze koopt, maar soms is dat helemaal niet nodig! Door het vlees zelf te kruiden kun je een stuk goedkoper uit zijn, gebruik kruiden die je lekker vindt en thuis al hebt liggen. Ook het maken van sommige bbq-gerechten kunnen best duur zijn bij een slager of supermarkt. Spiezen zijn bijvoorbeeld heel makkelijk om zelf te maken, en zo bespaar je best wat geld. Sommige supermarkten hebben ook ‘zonde om weg te gooien’-stickers, hierdoor kan barbecuevlees zomaar een stuk goedkoper worden. Soms tot wel 50 cent voor sommige producten. Dat is een simpele manier van besparen op de barbecue!

Wees creatief met het vlees dat je koopt

De meeste mensen weten ongeveer wel wat het klassieke vlees is voor op een bbq, maar er zijn nog heel veel andere vleeswaren die op de grill kunnen die niet al te duur zijn! Bij de echte bbq-liefhebbers is bijvoorbeeld pulled pork heel populair, en stijgt de laatste jaren alleen maar meer in populariteit. Of je nou besluit om het zelf te maken of kant en klaar te kopen, pulled pork hoeft absoluut niet duur te zijn. Het is ook een zeer vullend gerecht die op veel verschillende manieren te maken is, dus voor ieder wat wils met pulled pork vlees! Het is overal wel te halen, van slagers tot supermarkten. Ook online kun je goedkoop pulled pork kopen.

Groente op de grill

Groente op de grill is een goedkope en gezonde oplossing voor bijgerechten voor het vlees op de bbq. Maïs, courgette, champignons en uien kunnen heel lekker zijn op de grill, als het juiste vlees daarbij geserveerd word. Côte de boeuf gaat bijvoorbeeld goed samen met gegrilde groenten. Dit vlees is misschien wel wat duurder, maar voor de echte vleesliefhebber is dit een echte must. Als dit vlees voor jou ook hoog op de verlanglijst staat, wees gerust! Het hoeft niet overal heel duur te zijn, online is genoeg keuze met concurrerende prijzen voor de lokale slager.

Leave a comment