4 redenen om kunst te gaan huren

hash9d9848382346b36e512023efdbf8b6d7filename854

Je huis decoreren met verschillende schilderijen en beelden is natuurlijk hartstikke leuk. Maar naast dat kunst leuk is in huis, heeft het veel verschillende voordelen. Je wordt onder andere een stuk gelukkiger als je een persoonlijk schilderij in huis haalt. Toch haken veel mensen af wanneer ze het kostenplaatje zien van een kunstwerk. Gelukkig bestaat er daarvoor een oplossing: het huren van kunst. Hieronder bespreken wij de vier redenen om kunst te gaan huren.

1. Voordeliger dan kopen

Wanneer een kunstwerk jou aanspreekt, wil je deze natuurlijk hebben. Maar zoals net al werd benoemd kan kunst best wat kosten. Dat is ook wel logisch, aangezien hier veel werk aan wordt verricht. Gelukkig zijn er verschillende manieren om dit toch werkelijkheid te maken. Denk bijvoorbeeld aan het huren van dit mooie schilderij. Je kunt veel verschillende schilderijen en andere kunst huren bij een zogeheten kunstuitleen. 

2. Bezoek een kunstuitleen

Een voorbeeld van zo’n kunstuitleen is Kunstuitleen Amersfoort. Hier kun je een kunstwerk huren voor een kleine prijs per maand. Allereerst kun je een proefplaatsing aanvragen. Zodra je kunstwerk geplaatst is, kun je ervoor kiezen om te kopen of te huren. Een voorbeeld: zodra je een schilderij huurt van 500 euro heb je 5 euro aan huur- en verzekeringskosten. Daarnaast spaar je 10 euro. Het totale huurbedrag per maand van dit schilderij wordt dan 15 euro. Wanneer je het toch te spannend vindt om een kunstwerk te huren, kun je hier ook kunst online kopen. Het is maar net wat je wilt. Met huren bespaar je erg veel geld, ook als je ervoor kiest om na een jaar het schilderij alsnog te kopen. Het schilderij van 500 euro kost je na een jaar lang huren nog maar 380 euro, aangezien je iedere maand 10 euro opspaart. Huren is dus voordeliger, en ook nog eens erg handig!

3. Decoratie en geluk

Wanneer je uiteindelijk een kunstwerk hebt gevonden, moet deze natuurlijk meteen aan de muur. Kunst aan je muur maakt je woonkamer namelijk helemaal af. Daarnaast heb je een echte eyecatcher aan de muur hangen zodra er een groot schilderij hangt. Ook is het bewezen dat je een stuk blijer en gelukkiger wordt van kunst. Ook vermindert kunst stress. Zorg er dus voor dat je een mooi schilderij huurt, waarvan jij helemaal blij wordt. 

4. Persoonlijk

Natuurlijk wil je een kunstwerk waarbij je je eigen gevoel kunt uitdrukken. Zodra je naar een schilderij kijkt waarin jij je kunt herkennen, kun je hier helemaal in wegdromen. Jouw huis is natuurlijk je eigen fijne plekje; hoe leuk is het dan om nog iets persoonlijks in huis te hangen? Daarnaast zal bezoek onder de indruk zijn van het kunstwerk. Dan kan je natuurlijk een heel gesprek voeren, waarom en hoe je aan dit schilderij komt.

Leave a comment