19th Ave New York, NY 95822, USA

Hypotheek ontvangen als zzp’er: is dat mogelijk?

pexels-photomix-company-101808

Het werken als zzp‘er is steeds gebruikelijker geworden. Dat brengt de nodige voordelen en vrijheden met zich mee. Aan de andere kant zijn er ook wel enkele obstakels. Zo kan je bijvoorbeeld wat minder gemakkelijk een huis kopen. Dat komt mede ook door gedoe met hypotheken. Het was ooit zelfs helemaal onmogelijk om er één te krijgen. Hoe zit dat nu eigenlijk? Er zijn verschillende opties. Het is slim om daarom goed onderzoek te doen naar wat je allemaal wel en niet kan. Het kan best eenvoudig zijn om dit goed aan te pakken.

De rol van het inkomen

Het is eerst belangrijk om te begrijpen wat nu eigenlijk het struikelblok is. Het gaat om je inkomen. Als zzp-ondernemer ben je flexibel. Dat betekent dus dat je inkomen dat ook is. Dit is natuurlijk niet gemakkelijk wanneer je maandelijkse verplichtingen moet voldoen. Dit klinkt heel logisch. Aan de andere kant kan je je dan afvragen waarom je wel hoge huren mag betalen in de vrije sector. Dit is net zo goed een maandelijkse verplichting. Een hypotheek lijkt dan zelfs de betere oplossing. Daarom krijgen zzp’ers ook meer mogelijkheden om dit te realiseren. Dat is een vooruitgang.

Hoe hoog is je hypotheek?

De zaak die vooral van belang is, is hoeveel hypotheek je dan kunt krijgen. Voor een zzp’er ligt dat punt namelijk nog wel wat gevoelig. In de meeste gevallen wordt de nettowinst uit je bedrijf over de drie voorgaande jaren genomen als gemiddelde. Daarom heb je dus wel altijd goede jaarcijfers nodig. Een minder jaar, om wat voor reden dan ook, kan al direct veel schelen in de hoogte van het bedrag. De maximale hypotheek kan dus ook per persoon wel flink verschillen. Dat is een belangrijke zaak.

Hulp bij het afsluiten

Nu heb je met deze informatie natuurlijk alvast een begin gemaakt. Het is echter veel slimmer om een echte kenner erbij te halen. Een goede hypotheekadviseur weet precies waar je moet zijn en hoe je met jouw zzp-bestaan het beste voor jezelf eruit haalt. Zeker wanneer je al langer dan drie jaar bezig bent is er al het nodige voor je te realiseren. De kenner weet precies waar je moet zijn en wat je moet doen. Het is goed om een indicatie te hebben van wat voor jou de maximale hypotheek is om mee te werken.

Ook mogelijkheden voor starters

Ook voor ondernemers die nog minder dan drie jaar bezig zijn liggen er hier en daar al kansen. Dit gaat dan wel op een andere manier. Dan is bijvoorbeeld het zogenaamde toetsinkomen van belang. Dit moet wel onafhankelijk worden vastgesteld. In dat opzicht is er dus wel ook het nodige wat je moet verzorgen. Laat dit allemaal door specialisten doen. Wanneer je alles op de juiste manier aanpakt, dan liggen er voor elke zzp’er mogelijkheden om er het nodige uit te halen. Dat is wat je uiteindelijk wel ook wilt. Met behulp van de kenner is alles heel gericht te berekenen en kan je het meest ermee bereiken.

Related Posts

Leave a comment